Esittely

Olen Pirkko Tusa vm -78 ja asustelen karvattoman koiralaumani kanssa Somerolla, tällä hetkellä aikuisia koiria kotona asuu 5. Koirat ovat kiinnostaneet minua pienestä asti ja meillä oli myös hetken aikaa tolleri kotona, kun olin lapsi, mutta siitä jouduttiin luopumaan isäni allergian takia. Itsekin allergisoiduin aikuistuttuani vaikka ja mille, myös koirille. Allergioiden takia päädyin karvattomiin koiriin ja olenkin tullut erittäin hyvin toimeen AHT:iden kanssa lievästä koira-allergiasta huolimatta. Nykyään olen siedättynyt niin hyvin koirille, että siedän todella hyvin myös karvakoiria.

Aloitin rodun seuraamisen lähemmin jo paljon ennen ensimmäistä koiraani ja seuraan jatkuvasti suurella mielenkiinnolla rodun kehitystä ja eri kasvattajien työtä maailmanlaajuisesti. Etsin samalla sopivia koiria muista maista, jotka vahvistaisivat Suomen kantaa ja pyrin tuomaan uutta verta tuovia koiria aina, kun mahdollista. Olen koulutukseltani biologi ja kaikki perinnöllisyysasiat kiinnostavat minua kovasti. Erityisesti mielenkiinnonkohteenani on rodun geneettinen monimuotoisuus.

Tavoitteenani on kasvattaa terveitä ja hyväluonteisia terrierejä unohtamatta rodunomaista ulkomuotoa.
Kaikilta jalostukseen käytettäviltä koirilta tutkitutan virallisesti vähintään polvet ja silmät. Pennut rekisteröin Suomen Kennelliittoon, ennen rodun hyväksyntää koirat rekisteröitiin joko American Kennel Clubiin tai United Kennel Clubiin Yhdysvaltoihin.

Olen käynyt Suomen Kennelliiton järjestämät Kasvattajan perus- ja jatkokurssin ja virallisen kennelnimen Adelmas sain vuonna 2010. Olen Suomen Amerikankarvatonterrierit ja Rottaterrierit ry:n, Suomen Kennelliiton sekä Suomen Koirankasvattajat ry:n jäsen


 

Copyright © Pirkko Tusa